idag har jag ätit så himla gott. och nyttigt!
frukost bestod av havregrynsgröt, osötat äppelmos, kanel å sojamjölk.
till det gjorde jag en smoothie/juice av apelsin, ananas, färska hallon och lite äppeljuice.
till middag lagade jag risotto med lax och sparris. skriver med receptet
eftersom det blev så himla gott!
1) hacka gul lök och stek tills den är genomskinlig, på medelvärme
2) koka upp ca 6-7 dl vatten tillsammans med en buljongtärning. jag använder grönsaks
3) pressa ner 2 vitlöksklyftor
4) sänk värmen en aning och tillsätt ca 3 dl risottoris (jag använder sushi-ris)
låt det bli genomskinligt
5) hiva i ca 2 dl av grönsaksbuljongen
6) tärna laxfilén och stek i olja i en annan panna. när den är så gott som
genomstekt tar du den från pannan och lägger på ett fat sålänge
7) skölj sparrisen, skär av 2-3 centimeter i ändarna och lägg i lax-pannan
8) fortsätt hiva i buljong i risotton, det ska aldrig bli torrt utan poängen är
att få den sådär krämig.
9) häll i en skvätt vitt vin. jag tog ca en halv dl. har aldrig lagat mat med vin
förut så jag har ingen aning om det är mycket eller lite i sammanhanget
10) skölj färsk spenat och lägg i risotton. det kan se mycket ut men den blir mycket
mindre när den blivit varm. så ös på!
11) när riset är mjukt lägger du i ca en dl parmesan, eller mindre
12) häll även i sparrisen och lax-kuberna
klart! supergott. som på restaurang :) ja förutom uppläggningen då kanske haha.
///
i've been eating sooo delicious today. and healthy!
breakfast was oatmeal porridge, unsweetened applesauce, cinnamon and soy milk.
together i made a smoothie/juice made of orange, pineapple, fresh raspberries and
a bit of apple juice.
for dinner i made risotto with salomon and asparagus. i'll add the recipie since
it was so good!
1) chop yellow onion and fry until seethrough, on mediumheat
2) bring 6-7 dl water to boil together with a cube of vegetable broth
3) add 2 minced cloves of garlic
4) lower the heat a bit and add about 3 dl risotto rice (i use sushi rice)
and let it become see through
5) add 2 dl of the broth
6) cut the salmon filet into cubes and fry in another pan.
when it is nearly cooked through you take it out of the pan and put aside on a plate
7) rinse the asparagus, cut off 2-3 cm of the ends and put into the salmon-pan
8) keep adding broth into the risotto, it should never go dry. the point is to keep
it creamy
9) add a bit of white wine. i took about half a deciliter. i have never cooked with
wine before so i have no idea if it is "too much" or "too little" in this content
10) rinse fresh spinach and add to the risotto. it might look a alot but it shrinks
so much when it gets warm, so add extra
11) when the rice is soft, add about 1 dl of parmesan cheese, or less. it's up to you
12) also add the salomon and the asparagus
done! so delicious. like at a restaurant :) except the presentation of it haha.
Monday, January 23, 2012
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
previous
- January 2013 (5)
- July 2012 (1)
- May 2012 (9)
- April 2012 (19)
- March 2012 (7)
- February 2012 (48)
- January 2012 (47)
- December 2011 (18)
- November 2011 (17)
- October 2011 (2)
- September 2011 (49)
- August 2011 (80)
- July 2011 (60)
- June 2011 (76)
- May 2011 (6)
about
- a diary full of love letters
- 25 year old long haired girl, living in vancouver (canada), love creativity and cinnamon buns, photography, sunshine, family and friends and bicycles.
Powered by Blogger.
No comments:
Post a Comment